Nyheter

22. januar 2021. Kjølstad Silver tilbake i løpsbanen 26. januar

Etter lang løpspause skal Kjølstad Silver ut i løp igjen. Han har de siste månedene vært trent av Knut Haakenstad, da Dag innså at treningen måtte økes, og at han selv var for "snill" med Silver. Gode treningsrapporter fra Knut gjør at vi håper Silver nå skal ønske å trave for full maskin helt til over målstreken. Det deles som kjent ikke ut premier for å være med i tetkampen inn til siste sving, for deretter å "melde seg ut" 😅

16.04.2020

Stille på arrangementsfronten, men vi trener på.  

 

10.11.19 Kjølstad Silver er i flott utvikling for tiden ! To 3. plasser på "rappen"

Silver har vært ute i 2 løp i det siste. Første start etter pause var på Biri 18. oktober. Fra 6. spor rakk han akkurat ikke frem for å ta teten inn i første sving. Ble kjørt avventende litt lenger bak i feltet. Var nok litt "lett" framme, på grensen til passgang - dermed fikk han ikke tatt ut steget sitt. Med det bakteppet var det flott at han avanserte i feltet og ble nr. 3.

På Momarken 10. november "spant" han til tet fra 4. spor, lenge før første sving. Forsvarte teten til 100 meter før mål, da 2 av konkurrentene som hadde ligget i dragsugen ble litt for sterke. Flott prestasjon, og kjmpestolt av han ! :-)

Neste start blir på Biri fredag 22. november.

 
12.05 Kongsvinger - sølvkjøring med Kjølstad Silver. Dag hadde løpet i sin "hule hånd (Innvendig med nr. 6), men bommet på hvor mållinja var - sluttet å kjøre for tidlig og ble nr.2 ;-)

10.05. Vi trenger ny lærling fra i sommer !

Hmmm. realitetene har innhentet oss. Vår dyktige lærling, Sylke Deckers, har snart vært hos oss i 2 år - noe som er ensbetydende med at hun skal ta Fagbrev og forlate oss i juli. Er du der ute ? - enten lærling eller praktikant, som kan tenke deg å jobbe på et "intimt" hestesenter på Hadeland, drevet av en dyrlege ? Gi i tilfelle "pip", på tlf. 915 47 810.  :-)

 

08.05.19

Da har Min Kvikk (1 års kaldblodshingst etter Drømmina og Lome Brage) reist fra oss. Hulk ! Det var jo ingen "bombe" , i og med at han ble solgt som føll - men vi kommer til å savne han. De nye eierne har satt han i trening hos Erik Killingmo, og det blir spennende å følge utviklingen hans videre 🙂

 

05.05.19 Knall-løp av Kjølstad Silver på Jarlsberg !

Silver dundret igjen til tet, fra 4. spor, før det var gått 50 meter av løpet. Det gikk fortere og fortere, men han fikk ingen hjelp av de andre underveis. Forsvarte teten helt inn på oppløpet - da de andre angrep oppunder mål , var det 4 som hadde "seilet med " som passerte han - men han får godt godkjent. Kilometertiden hans var 1.34.1 - og han dro med seg samtlige startende til nye personlige rekorder. Neste gang vil vi ikke at han skal være "hare", men få en innledning i rygg på andre. Det blir spennende !

 

13.04.2019 Hurra ! Seier til Kjøstad Silver på Bjerke !

Under Nitelven Travlags sølvkjøring på Bjerkebanen, dundret Silver til tet i første sving, fra 7. spor bak startvogna (noe han for øvrig aldri har prøvd før 😀). Siden var han ikke til å true og forsvarte ledelsen til over mål, på den fine kilometertiden 1.36.8. Stor takk til lærling Sylke Deckers for trening og stell og til Hans Christian Holm for ypperlig kusking !

 

08.08.2018

Hugur - en svært likandes "kar" på 7 år, har fått nye eiere. Vi er sikre på at de vil ta godt vare på han, og ønsker både hest og nye eiere det aller beste. Alltid vanskelig å levere fra seg hest - men årets fôrknipe har tvunget frem at noen må selges.

 

25.7.2018

Kjølstad Silver, våre 3 år gamle godgutt av en kaldblodstraver - var i dag på Bjerkebanen og gikk prøveløp. Han fikk godkjent, selv uten noen form for hjelp underveis - han travet alene fra tillegg bak varblodshestene. 🙂 Nå er han klar for å starte i totalisatorløp, men vi forhaster oss ikke.

16.06.2018 Drømmina lurte oss i natt, da hun fødte «verdens kuleste hingsteføll», med den ferske Elitkampsvinner fra Solvalla,Lome Brage, som far! Sjarmøren skal hete Min Kvikk

17.03.2017

Spennende tider !

  • Drømmina er høydrektig og "normal termin" er i slutten av mai, men i og med at hennes mor Rappina hadde det med å følle på 10 måneder, blir det enda mer spennende utover i april. Vi håper selvsagt alt skal gå bra, og Siv leser seg kraftig opp på alt som har med fôring og stell av føllhopper å gjøre.  Faren til det kommende føllet er Briskeby Rauen,  og Siv har "bestillt" et svart hingstføll med stjerne   😀
  • Alm Travana ble i slutten av januar satt i trening hos Bjørn Steinset på Elverum. Selv om hun tok en overlegen seier på Bjerke i slutten av desember, var det behov for å jobbe med å få henne mer distansesterk , og lære henne noe mer om at "kusken er sjefen" . Hun matches nå mot et sprintløp på Romme Travbane i Sverige fredag 21. april. .... det føles som veeeldig lenge til , men vi gleder oss og håper alt går etter planen ! 🙃
 
 
Alm Travana tok sin første løpsseier på Bjerke Travbane 28.desember, og det på en svært overbevisende måte. Alene i front fra start til målstreken var passert ! Greit at andrehesten kom med på målfoto , så folk ser hun ikke var helt alene i banen ! ;-) Herlig !!
23.10 Alm Travana har hatt en strålende start på løpskarieren! Hun debuterte på Biri 2.10 med 3. plass og kilometerti den 1.32.8, fortsatte med 3. plass på Klosterskogen 13.10 og tok 2. plass på Jarl sberg 21.10. De to siste løpene har hun ligget forran og dratt resten av feltet nesten hele løpet, så det er på tide å få et enklere løp der hun kan ligge i rygg og spare litt krefter til innspurten!

17.09.2016. Ny spennende hest kjøpt inn

Ny hest på stallen i dag, etter "budkløe" på Klasseløpsauksjonen på Bjerke i går. Den sindige hingsten er kaldblodsåring  og bærer navnet Kjølstad Silver. Far er Moe Odin og mor er Jærvsøsirpa. Spennende "prosjekt"! 🤓 

30.08.2016 Herlige godgutten Odinn har fått nye eiere.

Familien Robinson på Harestua har i dag hentet Odinn. Det var vemodig å ta farvel med han, men vi håper og tror dette blir "god match". Vi ønsker de nye eierne til lykke med sin nye hest ! Vi kommer og hilser på han 😍

 

15.08.2016 Nå tar vi tak i info'en igjen ! :-)

Etter lengre tids informasjonstørke på siden, tar vi "pennen fatt".

Dag har vært hjerteoperert i vår og Siv har byttet ut hofte nummer to. Dermed har vi vært litt ute av fokus når det gjelder utadrettet virksomet.

Av senere tids nyheter, nevner vi

- Drømmina har avsluttte travkarrièren, er bedekket, konstatert drektig  og venter neste år føll etter Briskeby Rauen. Vi gleder oss !

- NO2004205168 - Kveðja fra Enlien er bedekket med IS2008184553 - Þráður frá Þúfu í Landeyjum. Vi venter i spenning på om hun er drektig !

- Dag er nettopp ferdig med dugnadsjobbing i sekretariatet under Nordisk Mesterskap for islandshest på Biri, der også datter Jenny var sterkt til stede, som assisterende landslagsleder for det norske landslaget. Det var stor idrett å se og mange hyggelige treff med gode venner innen islandshestverdenen. Takk til alle som stod på og gjorde mesterskapet mulig ! "Heftigst" . med patriotbrillene på nesen, var å oppleve Bernt Severinsen vinne T1 Senior med egenavlede Tigull fra Kleiva, med den fantastiske samlede karakteren 8,89 i finalen. Ståpels er bare forordet :-)

16.02.2016 Drømmina tilbake som løpsvinner ! Deilig !

01.02.2016

I januar kom den en ny spennende islandshest på stallen. Velkommen til Enlien hestesenter, Töfri fra Kise ! Vi skal følge deg og Siw Bergersen nøye utover våren og sommeren :-)

01.01.2016

Flott start på året! :-) Drømmina tok en 4. plass på Jarlsberg i dag. Var sist i feltet på siste bortre langside , men rundet store deler av feltet gjennom siste sving og oppover oppløpet.

 

16.12 Drømmina på premielisten igjen :-)

6. plass etter lang "tørke" , føltes nesten som en seier. Hesten var spenstig, rytmisk og ikke minst - uten et galloppslag ! Stod på til mål !

Her er løpet:

https://www.rikstoto.no/RikstotoDirekte/RDsisteuke/?autoStart=true&vodData=t%3ARace%7Crdk%3ABJ_NR_2015-12-16%7Crn%3A2

 

18.11 I dag, kl 19:40, gjør Drømmina comeback i travløp på Bjerkebanen, Løp 4. Vi gleder oss og er svært spente på hva hun er god for nå. "Fingers crossed"

 

 
02.11.2015 Velkommen til Ymir fra Velund og Frosti fra Stall Kjersem , som flyttet inn på Enlien i går. Velkommen også til oppstallør Esther van Vliet med familie !

03.07.2015 Drømmina skal ut i totalisatorløp igjen 8. juli på Bjerke

Det har vært mye "stang ut" siden i mars. Og etter noen løp uten premie, detter startpoengene av og det er vanskelig å komme med i løp. Nå skal det skje, riktig nok i tøft selskap på Bjerke. Vi får ta det som et hurtigarbeide, og skulle det bli ny tidsrekord eller premie, er det bonus. Forrige seireren hennes var 30. januar på Jarlsberg.

27.06.2015 Hektor fra Enlien er solgt til Fagernes

Det var ikke med noe lett hjerte vi lot godgutten forlate oss, men vi er overbevist om at han får det fint hos sin nye eier Irmelin Rose Grøndahl. 

28.06.15 Var Dag tilbake i "manesjen" som kusk i travløp etter 13 års opphold. Dog kun lokalkjøring på Hadeland Landbane. Drømmina var fin å kjøre, men kusken var litt beskjed under startet og litt "heit på grøten" ute i løpet. Det ble et par korte gallopper, men de gjennomførte godkjent til en fin 4. plass, og det vanket sølvskje i premie :-)
Vi gratulerer eier og oppdretter Ragnhild Rekanes og åringshingsten Glettingur fra Sverdmyr med den høyeste bedømmelsen på årets unghestskue på Søve/Telemark, med karakteren 8,14. Mor er Ragga fra Hørte og far er Bikar frá Hólum. Morfar er ingen ringere enn hingsten vår , Spegill frá Kirkjubæ. :-)

22.09.2014

Det varmer et "bestefarhjerte" og se at flere Spegill-avkom leverte flotte resultater på Leiknirstevnet på Starum i helgen. Gratulerer til Draumur og Heidi med seiere i både V1 og T1, Ølvi (sønn av Dagfari og dermed sønnesønn av Spegill)  og Laila med seier i T7 og Jara og Tove Elise med klubbmesterskap i seniorklassen .

Mange blide fjes var det også å se på Turheststevnet til Hekla på Momarken i helgen , og her representert ved de stolte vinnere av Trail/ beste turhest 2014 - Blakkur fra Bujord (Spegillsønn) og Julia, med støtte av blide småsøstre. Gamlefar selv, 20 år gamle Spegill , gjorde comeback i konkurransebanen mer enn 4 år etter at han "la opp". Heidi Skjølås har jort en god jobb med han, selv om det fortsatt er mye å hente frem, og det endte som best med en 3. plass i V5-junior for ekvipagen. Gratulerer ! Hele 4 avkom av Spegill var å se i aksjon på Mysen i helgen.

21.08.14 Stallhesten Vil d'Viento gikk av med seieren i 4. løp på Bjerke Travbane i dag. Gratulerer til Odd og resten av andellaget :-)

 

19.08.2014 Ny hestehenger på plass !

Eieren poserer villig under "avduking" av frontutlastningslemmen, før jomfrutur med hest på den nye hengeren 😀

15.07.14

Litt på "overtid" har vi oppdaget at Spegillsønnen Sleipnir fra Torberstødum med Maria Gustafsson i sadlen, har tatt bronsemedalje i det svenske mesterskapet i T2 senior. Vi gratulerer så mye ! 😀

14.07.14

  Vi gratulerer alle de flotte ekvipagene som er tatt ut på landslaget og skal representere Norge under nordisk mesterskap i Herning, Danmark! Spesielt er vi stolte av at juniorene Karoline Ilseth Dalø rir Draumur fra Taasaasen på nordisk, der hesten er sønn av vår egen hingst, Spegill fra Kirkjubæ. De ble i helgen norgesmestere i 4-gang, tok bronsemedalje i Tølt, i tillegg til at Karoline ble belønnet med både landslagsplassen og Featherprice for harmonisk ridning. Gratulerer!! Vi må også få gratulere Steinar Kolnes med både Norgesmesterskap og landslagsplassen i ungrytterklassen. Steinar er en dyktig rytter og hestetemmer som hjelper oss med å ri inn unghestene våre 😄

 
30.06.14 MMmmmmmm , det er sommer ! Hoppene storkoser seg, med frisk luft, deilig matfat med mye urter og godt med plass ! :-)
30.05.2014 Vi gratulerer Spegills datterdatter, 4 år gamle Hel fra Flødal (DK2010200766) med 1. premie i Herning i begynnelsen av mai - og det som 4-gjenger, med fire 9-tall i ridedommen. Samlet dom på 8,08. En strålende start for en ung hoppe! :-D
24.05.14 "Bumpibjørnene" -de 4 uker gamle valpene i aksjon !
Beskrivelse
24.05.14 Valpene til Tara er nå 4 uker, og er noen skikkelig "bumpibjørner"! ;-) Det blir vanskelig å skille seg med dem om 4 uker, men vi koser oss med dem så lenge vi kan, og føler oss trygge på at de kommer til gode hjem :-D

26.02

Sivs eurasiertispe , Tara, er nå parret igjen. Vi venter spent på om hun har blitt drektig, og hvis det er i "boks" venter vi oss valpekull på gården i april. Spennede tider ! 🙃

06.01.2014 Hofvarpnir er solgt

"Unggutten" Hofvarpnir ble solgt i desember til dem han har vert på prøve hos på Haugalandet. Vi håper dette blir god match, og vet at hesten har mye og by på  :-) Lykke til til de nye eierne ! 😀

30.12.2013

Finfin 3. plass til Drømmina på Bjerke i går ! 😀

Etter nærmere et halvt års løpspause, var vi svært spente på om stallhesten Drømmina skulle hevde seg på Bjerke i går. Etter forrige løp, 7. juli, var det klart at hun trengte en pause, selv om hun satte ny rekord. Det har senere vært komplikasjoner, der hun blant annet ble funnet stokk halt i luftegården og hadde problemer i en skulder og mye annet og rette opp i . Siv hadde som mål at Drømmina skulle kunne komme ut i løp igjen i januar 2014, og gårsdagens løp var mest som et "hurtigarbeide" å regne. I det siste har hun vist tegn til god fremgang, og vi fikk bekreftet det i løpet med en flott 3. plass. Det ble et greit løp for henne og vi håper hun nå skal utvikle seg fint videre og kunne prestere i flere løp fremover. Gratulerer til Siv, som har gjort en strålende jobb med hesten !

Lenke til video av løpet : https://www.rikstoto.no/RikstotoDirekte/RDsisteuke/?autoStart=true&vodData=t%3ARace%7Crdk%3ABJ_NR_2013-12-29%7Crn%3A1

 

21.12.2013 Godkjenning "i boks" fra Matmerk !

28. november hadde Siv KSL-revisor på besøk. Det ble ikke påvist noen avvik og hun har mottatt Matmerks godkjenning som Inn på tunet-virksomhet. Det er veldig hyggelig at alt arbeidet som er lagt ned i tilrettelegging og sikring av gården og aktivitetene gav "null feil" 🤪

22.11.2013

Dagens gullkorn ! Se lenke http://equestrianreality.com/2013/11/14/old-school-versus-new-school-horsemanship/

Ha en riktig fin dag alle sammen !😙

 
 
11.10.2013 Da er Dagfari solgt og de nye eierne henter han i morgen. Det blir vemodig å sende denne godgutten fra seg..... men vi føler oss sikre på at han får det godt, blir verdsatt og vil være en god læremester for sin nye rytter :-)

Nytt leskur bygges

Da det er kommet inn travhester på stallen som står i full trening, ser vi nå behovet for tilgang til en eksta utestall/leskur, for å gi mulighet for at slike "tynnpelsede" individer kan tilbringe mer tid ute uavhengig av værtype. Fra før har vi en god utegangløsning for unghester i tilknytning til låven, som vi har gode erfaringer fra de siste 10 årene. Det nye leskuret blir på 7 x 4 meter , og gir da plass til 3-4 hester i tilknytning til en eksisterende luftegård. Det blir Thermobar Drikkekar på 170 liter der, og god belysning. Halve lengden på fronten blir åpen. Bygget blir liggende ganske høyt i terrenget med god utsikt. I bunnen blir det 20-25 cm med pukk (11-16 mm), med god helling under for god drenering. På pukken legges det gummimatter og oppå dem et flislag på 25 - 40 cm. Vi håper dette blir et godt supplement til eksisterende fasiliteter og vi gleder oss til å få det ferdig ! 😀

 

12.06.2013 HERLIG !!

Sønnen til vår egen hingst Spegill frá Kirkjubær, Stjarni frá Hávarðarkoti, fikk høynet bedømmelsen sin solid i helgen. Den 1. premierte hingsten gikk til 8,68 i ridedom på utstilling i Tresfjord! - med 9 for både pass, tølt og vilje 🤪 Det gav en samlet bedømmelse på 8,43. Vi gratulerer eier Cecilie Flydahl på det varmeste !! Spegill står til bedekning her på Hadeland i sommer, og vil gjerne ha besøk av noen hopper :-) Den 6-dobbelte Mjøsmotmester, og 10 ganger finalist på NM er fortsatt opptatt av "damer" , sine 19 år til tross. 😀 Det er bare å ta kontakt på tlf 915 47 810 eller via epost dag@enlien.no.

 

Overskrift

13.05.13 Et ufyselig vårvær i dag... 5 grader, regn og kraftige vindebyger. Heldigvis er solstrålen vår, den nå 15 uker gamle valpen Emma, på bedringens vei etter at hun brakk det ene frambeinet i et ublidt møte med bakbeinet til en av hestene på gården for 2 uker siden. Hun kjeder seg litt pga at hun ikke får "frese" rundt, og setter desto større pris på når noen tar seg tid til å gi henne oppmerksomhet.  

 
 

Overskrift

09.04.13 Naskur, etter Dagfari fra Enlien og Jörp fra Brenno, ble ridd økt av Helga på en tinende ridebane i dag. Denne salgshesten er en svært lovende og morsom ridehest ! Alltid positiv og med store mjuke bevegelser. Ukomplisert.

 

01.04.13 Dagfarisønn vant a-finale i tølt på MjøsCup'en på Biri i dag !

Gratulerer til Sten Robert Rognerud, som vant T7 tølt senior på Ølvi fra Brenno , sønn av Dagfari fra Enlien og dermed sønnesønn av Spegill 🤪

 

24.03.13 Valper har inntatt Enlien !

Emma synes Helgas hår er helt fantastisk ! Evita koser seg i armkroken.

Da har vi hentet valpen vår, Emma. Foreløpig har hun også selskap av sin søster Evita, for å få til en god sosialisering. Eieren må bli litt flinkere til å fotografere valper før vi kan legge ut noen skikkelige skrytebilder ! Så langt i dag har valpene orientert seg litt på gården, hilst på et par av hestene - uten at det var skummelt i det hele tatt, og funnet seg vel til rette i valpebingen 😀

 
23.03.13 Vinner av Speedpass under Hrimnir Cup i Drammen i dag, Jenny Lindheim på Kvedja fra Enlien :-) Kjekt!
21.03.13 Maiann mønstres av Odd Reinemo, sammen med mamma Buer Dina

20.03.13 Tilvekst på stallen :-)

Dotterud Teddy - vinner av Norsk Travkriterium 2010, og nummer 2 i Norsk Travderby 2011

Da har vi kjøpt inn en leke- og treningskamerat til Alm Travana. Nyanskaffelsen heter Maiann N.A og er etter Dotterud Teddy og Buer Dina. Den ett år gamle frøkna blir stående i Vestfold til ut i april før vi henter henne hjem til Enlien. Spennede ! Faren Dotterud Teddy vant Kriteriet og var nummer to i Derby. Buer Dina vant blant annet Eldings Æresløp i V75 på Bergen Travpark. Det er lov å drømme :-)

 

13.03.13 Flinke hester på treningstur i dag

Helga på Kilja, Anita på Dagfari og Dag på Naskur, var på ridetur i flott vintervær i ettermiddag. Hestene er i fin utvikling ! I morgen får vi besøk av equiterapeut Irene Mauseth, for å sjekke om det er noen låsninger som bør løses. Det er viktig å ta fatt i eventuelle problemer hos hestene tidlig, så de unngår å komme så langt at de pådrar seg haltheter - noen vi forøvrig svært sjelden opplever. Heldigvis ! 🤩

 

08.03.13 I går var vi på besøk til valpekullet !

Hjerteknuser ! Se de øynene .... og du er solgt ;-)

Blant de 8 nydelige eurasiervalpene, var det en som Tora og Helga falt spesielt for..... og da er det vel gjort ! Om en ukes tid blir det avgjort hvilke valper som går til hvilke fremtidige eiere. Dette er spennende !

 
Storebror Enzo viser vei
Emma gir high five !
Lille frøken Evita
Mamma Tara med velfortjent godbit
Pappa Macho

06.03.2013

I går kveld var det årsmøte i islandshestklubben Hekla. Kristin Larsen er valgt til leder, og det blir garantert bra med det styret hun nå har fått med seg ! Valgkomiteen var veldig fornøyd med responsen fra de personene de hadde kontaktet, og takk til alle som stiller opp og gjør en stor og nødvendig jobb for at vi skal kunne ha god aktivitet i klubben. Dag har tatt på seg sekretæroppgaven i styret, og skal forsøke å "levere" en god innsats 🙃

03.03.2013 De nye kaldblodshoppene hilsen velkommen av en entusiastisk gjeng med "unggutter"!

Overskrift

'01.03.13 Da har vi hentet de nye kaldblods unghoppene.  Transporten og introduksjonen på gården gikk smertefritt. Vi er veldig fornøyde både med oppførsel, eksteriør og det vi ser av bevegelser 😋

27.02.13 Anita Skofteby, som bor her på gården, ville ikke være noe "dårligere" enn meg - så da vi var en tur på Majorsalm i kveld for å hilse på åringshoppa mi, kjøpte hun også en ny traver ! 2-års hoppe , Majors Alma, etter Spikeld og Mørtvedt Spanga. Nå skal det bli travkjøring fremover her på gården, og det med 2 Spikeldavkom 😀

26.02.13 Det har manglet "noe vesentlig" på gården siden vi måtte ta farvel med vår kjære Border Collie, Toya, i september i fjor. Savnet har vært stort. Nå er valp bestilt ! Om 4 uker får vi hjem en liten frøken av rasen Eurasier. Vi gleder oss ! 🙂  Lenke til informasjon om rasen her

24.02.13 Tilbake i "travmanesjen" . Kjøpte i går en åringshoppe , Alm Travana, etter Spikeld og Alm Travanne. Spennende !

23.02.13 Vi er tilbake "i live" på siden vår 🙂

22.02.13 Hyggelig ridetur med 4 hester i skogen. Mange av hestene er i fin utvikling :-)

17.02.13 Dag har vært på Stensrud, i Lørenskog, og skodd Kvedja fra Enlien for Jenny. Hesten ser lekker ut 🙂

14.02 - 16.02.13 Jenny deltar og jobber under Arctic Equestrian Games i Stokke

7.02  -  09.02.13 Jenny deltar på seminar med det det internasjonale islandshestforbundet , FEIF, i Strasbour

 

Nyeste kommentarer

21.01 | 20:51

Trenger en eller to snille hester til våren
Ikke konkurranse

07.01 | 08:07

Trenger en rolig og stø hest til våren

25.01 | 22:02

Jeg rir på bakkus fra enlien, og har ridd Snjall fra thorsethgarden❤️