Nyheter fra 2008 -2010

10.05.10 Livskraftig flott rødt hingsteføll med stor stjerne født i natt! Endelig bestemte Hvöt seg for å "levere".

09.05.10 Tora/Spegill, Jenny/Kvedja og Dag/Dagfari var og trente hos Steinar i dag. Takk for hjelpen Steinar!

04.05.10 Hvöt er stor og tung!! Årets første føll nærmer seg.

25.04.10 Årets første stevne for vår del. Både Tora/Spegill, Jenny/Kvedja og Dag/Dagfari deltok under Heklamesterskapet på Mysen i helgen. Det var veldig hyggelig og vi er fornøyde med resultatene. Tora med Spegill ble Heklamestere i Ungrytterklassen mens Jenny gav Kvedja fin erfaring på hoppens aller første stevne i karrieren. For resultater se www.hekla.no  

Helga debuterte også på stevne i Wången i Sverige i dag med hesten sin Ymir. De har stor fremgang!

02.12.09 Vinteren har inntatt Enlien. 12 minus i dag tidlig! Etter en periode med litt laber treningsvirksomhet på grunn av eksamenslesing med mer, må intensiteten økes fremover. Vi gleder oss til kurs med Snorri Dal neste helg! Dag er tilbake i sadelen etter ulykken i høst, om enn ganske forsiktig... og korte økter :-)

17.09.09 Lone Würtz på Spegillsønnen  Sleipnir fra þórbergsstöðum var ute og konkurrerte i Danmark i helgen. De vant T2 på 6,88 og ble nummer 2 i firgang. Gratulerer!

08.09.09 Mange kurs og aktiviteter i Hekla fremover Se her

30.08.09 Det ble 2 flotte 3. plasser på Tora og Spegill under Bjerkemôt! Veldig bra tatt i betrakning at hesten hadde gått på sommerbeite og kun hadde noen få rideturer som grunnlag før stevnet.

20.08.09 Helga forlater "redet" og begynner på Islandshestlinje på          videregående i Wången i Sverige ! Spennende for oss alle. Vi håper hun vil trives og får mye lærdom om trening av hest i tillegg til de vanlige fagene.  Veldig langt å reise på besøk da..

18.08.09 Dag har vært utsatt for en rideulykke, og pådratt seg 2 brudd i bekkenet. Blir nok ikke å finne i sadelen igjen mer i år, og er avhengig av mye hjelp på gården fremover........

Sommeren 2009. Under NM på Biri var det bare Tora og Spegill som "forsvarte Enliens ære" i år. Vi var veldig godt fornøyd med at de klarte å kvalifisere seg for 2 finaler i ungrytter, selv om hesten ikke var i sin beste form (.. mer spennende med hopper hjemme på beite) og det ikke ble medaljer denne gang.

Helga har tilbragt 2 uker på island i sommer. Hentet inspirasjon og fått prøvd noen gode ponnier

12.05.09 Hvöt fikk et nydelig hoppeføll etter Spegill 4.mai. Hun får 
navnet Kveikja (betyr hun som tenner eller oppmuntrer). Alle gangarter på plass!
 
20.04.09 Lørdag 25.4. er det klubbmesterskap i Hekla på Mysen.TjoHei!
 
19.04.09 Tora har vært på Rekruttlagssamling i helgen og lært mye!
 
07.04.09 litt sent men... Forrige helg gjentok Tora og Spegill bedriften fra i fjor og ble Mjøsmotmestere. De vant både Tølt og ungdomsflokk med god margin.For Spegill var dette 6. gang, for Tora den 3. 
en mestertittel før med Spegill og en med Eljar). Helga og Dagfari prøvde seg i A-flokk. Mye bra men enda noen småjusteringer for å få full klaff. Jenny debuterte også i A-flokk med Hersir og det ble A- finale med en fin-fin 7. plass! 
Resultater fra Mjøsmôt, se her

23.03 Vi lader opp til Mjøsmôt til helgen. Hestene virker å være i fin utvikling, så vi gleder oss. Helga/Dagfari hadde fin gjennomridning med Steinar i helgen. Tora/Spegill synes også å være i rute. Tøff i tølten!

01.03 Trening med Tora/Spegill og Helga/Dagfari hos Steinar Myhre. Litt "tung" dag på jobb for begge ekvipasjer. Slik er livet av og til!

19.02 Nå begynner avlshoppene å bli ganske tunge. Hvöt er ventende i begynnelsen av mai og Yrpa en måned senere, Spennende!

18.02 ....og snøen fortsetter å lave ned!!

15.02 Dag har deltatt på hovslagerkurs med Siggi Seim hos Tone og Per Kolnes i Haugesund i helgen. Inspirerende og mange interessante diskusjoner. Takk til klubben Faxi for at det ble mulig å delta! Det ble også tid til å gjøre tannhelsekontroll på et dusin hester

13.02 Ingvild Juul-Hansen er ansatt som ny praktikant hos oss, for 8 måneder. Vi ønsker Ingvild velkommen til Enlien!

07.02 Jenny har deltatt på stevne i Drammen. Det ble B-kvalifisering i tølten til tross for at Hersir mistet både framsko og klokke midtveis i 2. oppgavedel. De debuterte også i 5. gang. Det var mye nysnø og det ble ingen pass - bare kjemperask hurtigtølt. I og med at det heller ikke var noen andre av de 7 deltagende ekvipasjene som fikk vist pass på det vanskelige føret holdt det til 2. plass i kvalifiseringen.

05.02 Jenny /Hersir og Helga/Dagfari har vært på Jevnaker og trent med Steinar Myhre. Begge ekvipasjene begynner å få litt tak på passleggingen.

28.01.2009 Har du lyst og anledning til å jobbe som praktikant hos oss ?
Vår stallmedarbeider Anita skal slutte, og det er ledig stilling som praktikant. Tilsetting så snart som mulig. Ansettelses i 6-8 mnd. Du må være hestevant og i alder mellom 18 og 30 år. Førerkort er ikke noe krav, men en klar fordel! I og med at Dag er veterinær vil du også få erfaring med veterinærarbeid på hest. Hvis ønskelig ordnes kost og losji her hos oss på senteret. Ring 915 47 810. 

25.01.2009 Dagfari har funnet den flyvende passen!

20.01.2009 Den sjarmerende hoppa IS1990284988 - Húfa frá Þórunúpi  forlater Enlien. Hun er kjøpt tilbake av tidligere eier for å nyte sin alderdom der! Heldigvis har vi fremeles 3 sjarmerende avkom igjen her etter henne; Tyr , Krafur og Alfur fra Enlien

4.01.2009  Hanne Stabbursvik, som arbeider i Argentina, holder demonstrasjonsdag for skosystemet Cytek på Enlien Hestesenter lørdag
 
24. januar. Oppstart klokken 11. 2 -3 ledige plasser for interesserte. I korte trekk er dette et system som baserer seg på en sko som gir god sålestøtte og lett overrulling. Interesserte bes kontakte Dag på mob. tlf. 91 63 67 11 (ikke SMS). Se invitasjon her 

09.01.2009. Helga på Dagfari og Tora på Spegill er i gang igjen med instruksjon hos Steinar Myhre. Veldig bra med litt skjerping igjen! Takk til Steinar for god motiverende innsats! Ellers så trener mange av hestene våre godt for tiden.

16.11.2008  Dag har vært på Ferøyene i helgen og undervist i tannhelsekontroll, samt jobbet gjennom munnen på 60 hester. Jenny var med som assistent.  Se her http://www.ridiskulin.com/main.aspx?newsID=246 Bilder http://www.ridiskulin.com/main.aspx?id=247&lang=FO

Oktober 2008.
Tora og Spegill er tatt ut på rekruttlandslaget. Veldig inspirerende det!

Vinter 2008
Mange spennende unghester på gang. Det har løsna for Hersir og Jenny, som også har lagt ned verdifult treningsarbeid i den storvokste 5-gangshoppen Kvedja fra Enlien. Forberedes med tanke på utstilling senere, men trenger mer tid. Målt til 150 cm i stangmål 4 år gammel.

August 2008
Dersom det var konkurransenerver under Nordisk var de helt lagt vekk under Bjerkemôt! Tora og Spegill vant ungdomsflokk i suveren stil. Kjempeartig!

Sommeren 2008
Stort at Tora gjorde det så bra i konkurranser at hun og Spegill ble tatt ut på landslaget og representerte Norge under Nordisk mesterskap. Det ble ingen finaleplasser, men veldig nyttig erfaring å ta med seg. Helga hentet seg andre erfaringer ved å jobbe på Island, fikk med seg mye hesteerfaring i tillegg til Landsmot og ridetur over Island- som rosinene i pølsa!

05.05.08 Årets første føll på Enlien ble født i går. Amma har fått et rødt hoppeføll med bles etter Kiljan. Full fres og store bevegelser fra første dag!

01.05 Hekla avholdt klubbmesterskap på Momarken i dag.Best fremgang av våre hadde Helga på Dagfari, til tross for at Tora på Spegill ble klubbmestere i junior. Det ble et fint stevne - selv om det koster krefter både for 2 og 4- beinte, når en må opp kl.04:30 med retur hjem kl. 22:30 - og hestene har startet 4 ganger hver seg på en tung bane. Resultatene fra klubbmesterskapet finner du
her

13.04 Mjøsmôt gikk av stabelen i helgen. Enlien var bare representert med en ekvipasje i år - Tora på Spegill. Til tross for en litt vaklende innledning i uttagningene grunnet dårlig tidsberegning fra rytterens side (som gjorde at de ikke fikk varmet opp), gikk de seirende ut av både tølt og ungdomsflokk, samt at de ble Mjøsmôtmestere i ungdomsklassen. Veldig morsomt! Tora gjentok dermed bedriften hun gjorde med Eljar for 2 år siden, mens for Spegill var dette hans 5. Mjøsmôttittel, tatt med 3 forskjellige ryttere. Noen som slår den? Takk til Steinar Myhre for hjelp både med transport og instruksjon.
 
25.03 Mjøscup'en på Biri i går ble en hyggelig opplevelse. Tora og Spegill vant både tølt og 4-gang og sikret seg dermed sammenlagttittelen i juniorklassen i Mjøscup'en, slik tvillingsøster Helga gjorde det med Odinn forrige år.
I år startet Helga på den urutinerte Spegillsønnen Dagfari fra Enlien, men klarte en flott 3. plass i sammendraget. 
De toppet det med 2.plass i tølt bak Tora og "fatter'n" på siste stevnet! Hyggelig var det også at Helene Strøm på Visir fra Enlien fikk en fin 3. plass i 4-gang ungrytter i går.

Nyeste kommentarer

21.01 | 20:51

Trenger en eller to snille hester til våren
Ikke konkurranse

07.01 | 08:07

Trenger en rolig og stø hest til våren

25.01 | 22:02

Jeg rir på bakkus fra enlien, og har ridd Snjall fra thorsethgarden❤️